Termékek Menü

Miért a Hitachi ipari porszívó?

Hitachi ipari porszívók

Az ipari porszívók nem csak a munkafelületet, hanem a munkakörnyezetet is tisztán tartják. Növelve ezzel az elégedettségét és a komfortérzetet.

 

Hitachi Ipari porszívók

A legfontosabb dolog az egészség megőrzése, a por által okozott betegségek minimalizálása ezekkel az ipari minőségű vizes porszívókkal. Mivel ezek a könnyen szállítható ipari száraz-nedves porszívók mára akár a por, szennyeződés 99,9%-át képesek elszívni fúrás, csiszolás, vágás vagy marási munkálatok során. Egészségünkre vonatkoztatva: Minden olyan por vagy szennyeződés, ami nem kerül elszívásra, a környezetünket, vagy a tüdőnket sújtja és komoly betegséget, fájdalmat okozhat. Utoljára, de nem utolsó sorban növeli az elektromos berendezések, szerszámok élettartamát például egy műhelyben vagy raktárban. Hiszen az a por, ami az ipari porszívó tartályában van, már biztosan nem fogja károsítani a helyiségben lévő gépek motorját, vagy csapágy szerkezetét. A porosztályokból kiderül, hogy ezek az ipari porszívók milyen hatékonysággal dolgoznak a terepen.

A Hitachi ipari porszívók az alábbi porosztályok szerint lettek besorolva:

L (light osztályos) ipari porszívóEbbe az osztályba tartozó por mennyiség küszöbértéke > 1mg/m3. Az L osztályba tartozó porszívóknak kizárólag a szűrője van tesztelve úgy, hogy az átszivárgó anyag maximum értéke ≤ 1%. Itt nincsenek korlátozó rendelkezések. Egyszerű, ártalmatlan por, mint a háztartási por, vagy olyan anyagok, mint például a föld.

M (moderate osztályos) ipari porszívó: Ebbe az osztályba tartozó por mennyiség küszöbértéke ≤ 1mg/m3. Ebbe az osztályba tartozó porszívók teljes gépként vannak tesztelve. Az átszivárgó anyag maximum értéke < 0,1%. Korlátozó rendelkezés:  0,1%-nál kevesebb anyag kerülhet ki minden fa- és műanyag eredetű, hézagpótló-, vagy felületi eredetű, gipszkarton, beton, cement, festék vagy homok okozta szennyeződés esetén .

H (high osztályos) ipari porszívóEbbe az osztályba tartozó por mennyiség küszöbértéke < 1mg/m3, minden rákkeltő, patogén (kórfejlődést tartalmazó) anyagra vonatkozóan. Itt is komplett gépként folyik a tesztelés, nem csupán a szűrőt nézik. Az átszivárgó anyag maximum értéke < 0,005%. Korlátozó rendelkezés: abszolút pormentesség: rákkeltő-, rákkeltő- vagy pathogén anyagot-, penészt-, vagy penész spórát- , azbesztet- , ásványi eredetű anyagot - és mesterséges ásványi eredetű anyagot (mint például üveggyapot) tartalmazó anyagok terén.

A fent olvasható fontos tudnivalók az ipari porszívók osztályba sorolásáról az EN 60335-2-69 IEC 60335-2-69 Annex AA szabványnak megfelelően.

 

Ipari porszívók ismérvei

Egy ipari porszívó kiválasztásánál a célfeladat ellátása a legfőbb szempont, azonban mint minden ipari gép esetén az energiaátvitel sebessége vagy másképp nevezve a teljesítmény egy mellékesen használt mutató, ezt a tényt mindenképp fontos figyelembe venni, hogy a gép milyen vákuumot képes létrehozni, ezt nevezzük maximális szívóerőnek (1 Pascalban=N/m² vagy átszámítva barban mérve), ezenfelül fontos az a tény is, hogy mekkora légárammal (m³/perc) képes átszívni rendszerén.

Fejlett porszűrési technológia jelölései, a szűrési hatékonyságok balról jobbra emelkedő sorrendben: M -> L -> H porosztály.

Egyszerű mozgatás, gyors helyváltoztatás és gépforma. A porszívót felhasználó szakemberek nem egy területen használják az ipari porszívó gépet, ezáltal fontos kitétel, hogy a berendezés egyszerűen és gyorsan szállítható legyen. Felszerelését tekintve a kerekeknek fékezhetőeknek kell lenniük, hiszen a stabilitásért felelősek. Kikötési pontokkal, továbbá a gépházon legyen egy erre a célra kialakított hely a szívócsőnek, valamint az elektromos vezetéknek. Formáját tekintve a gép lapos kialakítású, így lehetővé téve a szerszámgépeink elhelyezését a porszívónk tetején.

Optimálisan hosszabb méretű vezeték, mint az általános használatra való otthoni porszívók esetében. Az ipari porszívó hosszú elektromos vezetéke, akár a hosszabbító használatát is kiválthatja, ami nem elhanyagolható szempont egy nagyobb épület tisztán tartása esetén.

Sokrétű felhasználásra nyújt lehetőséget a használni kívánt szerszámgépek ipari porszívóhoz való csatlakoztatása. Kiemelkedően hasznos funkciónak bizonyul, mivel az előtt szívja el az ipari porszívó a gép által kibocsájtott pormennyiséget mielőtt az a légtérbe, tüdőbe kerülne. Az általunk forgalmazott ipari porszívó gépek esetén is találkozhatunk automatikus bekapcsoló funkcióval, amelynek legfőbb feladata, hogy a használni kívánt kisgépünk elindulásával egy időben az ipari porszívó gépünket is beindítsa.