Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Garancia

Garanciális feltételek

Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállásra vonatkozó szabályoknak megfelelően forgalmazzuk magyarországi garanciával!

Cégünk a Barkács Boci Kft. a Makita, Hitachi, Fein, Sigma gépek és szerszámok felhatalmazott hivatalos magyarországi márkakereskedése.

Számla és gép garancia: A számla és a garancialevél a csomagoláson belül található. A Makita, Hitachi, Fein gépekre 1+2=3 év garancia jár. 1 évet a garancialevéllel tud igazolni, a +2 évért regisztrálni szükséges a vásárolt gépet az interneten melyre a vásárlástól számított 28 nap áll rendelkezésre. A Sigma csempevágókra 5 év garancia érvényes melyet a számlával tud igazolni. Külön regisztrációt nem igényelnek a Sigma csempevágók. A Master hőlégfúvókra 1 év garancia érvényes, amely az általunk kiállított számlával igazolható. 

Li-Ion akkumulátor garancia gyártónként (a +1, illetve a +2 év garanciáért regisztrálni szükséges a vásárolt li-ion akkumulátort az interneten):

MAKITA 1+1=2 év akku garancia ha az internetes regisztráció a vásárlást követő 28 napon belül megtörténik.

HITACHI 1+2=3 év akku garancia ha az internetes regisztráció a vásárlást követő 4 héten belüli megtörténik.

FEIN 1+2=3 év akku garancia ha az internetes regisztráció a vásárlást követő 6 héten belüli megtörténik.

A szerszámgép gyártó által kibocsátott garanciajegyen feltüntetett lista szerinti szakszervizekben lehet leadni a készüléket javításra. A fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igényekre a 49/2003. (VII.30) GKM jogszabályban foglaltak az érvényesek. A jótállási idő kezdete a számla és a jótállási jegy dátuma. A fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a termékek 72 órán belül észlelt meghibásodása esetén a meghibásodott termék cseréjére kötelezett a gyártó.

A 72 órán belüli meghibásodás esetén a csere terméket a gyártó biztosítja - nem a kereskedő - így a szakszervizből visszaérkezett szakvélemény után ha a hiba gyártási eredetű, akkor az új terméket a gyártó leszállítja a kereskedőhöz, aki csak ezután tudja átadni a vásárlónak. A termék meghibásodása esetén a csomagolásban lévő, vagy a számlával együtt Önnek átadott garanciajegy tájékoztatásának megfelelően kell eljárni. Abban az esetben, ha a készülék hibája nem garanciális jellegű, tehát nem rendeltetésszerű használatból, fizikai sérülésből, a szükséges karbantartás elmulasztásából, illetve a vásárlóra terhelt bármiféle kötelezettség elmulasztásából ered, a felmerült költségek a vásárlót terhelik.  

Garanciális termék regisztrálás és további tájékoztatás gyártók szerint

Makita 3 év extra garancia regisztráció

Hitachi 1+2 év garancia regisztráció

3 éves FEIN PLUS garancia regisztráció

Sigma 5 év garancia